Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Google Pagerank update ianuarie 2009

Google Pagerank update ianuarie 2009

Anul nou ne-a adus un update in Pagerank de la Google. Deoarece nu cred ca sunt multi cititori care sa nu fi auzit de pagerank pana acuma (subiectul a fost dezbatut pe mai toate blogurile si siteurile participantilor la cursul de IE) nu o sa mai descriu aici ce este acela PageRank (PR). O sa dau un link la wikipedia care explica notiunea insa, pentru cititorii minoritari :P.

Modul recomandat de verificare a pagerank este de a folosi Google Toolbar pentru browser-ul tau, dar, cum noua nu ne place sa pierdem din spatiul limitat de pe ecran cand stam pe net, nu folosim acest toolbar. Folosim in schimb Rank-Up.ro care este o alternativa foarte buna pentru calea oficiala si care ofera si alte date utile pentru analiza SEO a blogului/siteului tau.

Sa nu mai lungesc vorba si sa prezint rezultatele: avem un PR de 5. Ultimul update, din Noiembrie 2008, ne-a trecut de la N/A la 0. Saltul acesta, direct la PR 5 reprezinta o recunoastere a muncii noastre la acest blog si ma bucura foarte mult, avand in vedere ca nimeni din concurenta pe care am verificat-o (prima pagina din Google) nu se apropie macar de PR 5 (nu este nimeni cu PR 4!).

Luand in considerare ca un blog recunoscut ca zoso.ro (autorul in imaginea alaturata) are PR 5, si ca noi am realizat treaba asta in mai putin de 3 luni, eu zic ca e o realizare buna.

12 comentarii:

  1. In numele echipei, multumim pentru sfaturi si increderea acordata :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari...sper sa ajungem si noi macar cat voi in scurt timp:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand ai 33 de directoare (dintre care unele sunt absolut cretine - ce naiba e cu "Jocuri" si "Jocrui pentru copii" ?) si filmulete cu Bush care se fereste de pantof, apoi parodii, povestirea unui film cvasidocumentar, documentare despre Everest etc. cred si eu ca ai PR mare, desi acesta nu reflecta calitatea blogului.

    Nu consider ca acest blog se poate identifica cu un blog de companie (googleblog.blogspot.com nu are filmulete cu maimute care arunca rahat)

    RăspundețiȘtergere
  4. "cand ai 33 de directoare"
    Linkurile de directoare nu au ajutat mare lucru,te asigur. Poti vedea si singur analizand rezultatele concurentei, care are mult mai multe. Dar de, cand nu _faci_ dar _comentezi_ lucrurile se vad altfel. Ne-am inscris in directoare deoarece ele au fost bune la inceput pentru a fi "prinsi" de google.

    "povestirea unui cvasidocumentar, documentare despre Everest... cred si eu ca ai PR mare"

    Ce legatura are subiectul tratat cu PRul? Nu este una directa, chiar daca unele subiecte tratate atrag mai multi vizitatori (si de cand documentarele atrag asa multi vizitatori) si deci vin mai multe linkuri. Dar odata ce ai linkuri, orice ai trata, inseamna ca ai calitate (sau controversitate, dar cred ca nu e cazul). Recunoastem ca nu am tratat _numai_ subiecte legate de interfete web, dar asta este rolul unui blog, sa prezinte si interesele personale ale persoanelor respective. Un articol despre interfete web strict, isi are locul pe site (si acolo o sa le si gasesti).


    "Nu consider ca acest blog se poate identifica cu un blog de companie"
    Nici nu trebuie. Noi am refuzat sa ne pretindem companie (pe site scrie _echipa_ din acest motiv), deoarece nu suntem si ar insemna sa dezinformam publicul. Deja fac asta destui, nu are rost sa facem si noi.Am scris un articol despre asta, daca ai timp, il poti citi. Daca ai fi stat mai mult sa citesti blogul si siteul nostru ai fi aflat lucrurile astea.

    In incheiere, as adauga ca ar fi politicos sa ai un nume sai sugestiv sau sa te prezinti. Cum spuneam intr-un articol anterior, e o problema ce facem cu anonimatul pe web... Toata lumea e curajoasa de la adapostul anonimatului, dar nimeni nu isi asuma atacurile, garantand pentru parerile exprimate cu numele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt multi papagali dragos, care vor sa se dea in spectacol...nu te ingrijora...ca el mai sunt un milion care injura...sub anonimat...

    RăspundețiȘtergere
  6. cum sa nu iti placa mai anonimule filmuletul cu bush si pantoful. asta poti fi cat de negativist vrei, dar neaparat iti place :D.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare amuzant ca va atacati.
    Hai sa vedem ce zice regulamentul:

    " dezvoltarea unui blog al firmei
    * blogul va contine texte “originale” referitoare la tehnologiile folosite in firma (tehnologii pe care le invatati la curs si laborator). Textele se vor referi la API-uri, tehnologii, etc. Oferiti texte de calitate si veti atrage si trafic. "

    Din pacate nu am un editor mai capabil sa pot face sublinierile de rigoare, dar cred ca e destul de evident ca NU respectati cerinta.

    Ce ma refeream este ca PR-ul de 5 nu este PR pentru un blog de firma, ci pentru un blog cu filmulete fanni, shopping, pareri despre filme... puteati sa puneti si poze de pe hi5 ca pitzipoanca sau cocalari. E ca si cum ai scrie la un examen de matematica despre relatii chimice, Blaga si Eminescu. Poate ca ce scrie e bine, dar nu are legatura cu subiectul, si nu ar trebui sa fi notat pentru ele.

    Legat de anonimat, e mai simplu pentru toti sa nu stiti cine sunt. Nu va cunosc personal si nici voi nu cred ca ma cunoasteti. Nu mi-e teama de represalii, ci mai degraba puteti sa considerati ca nu conteaza CINE sunt, ci mai degraba parerea mea, din care puteti trage concluzii constructive (sau nu) - asta depinde de voi.

    P.S.: Mesajele de pe celelalte posturi, pe care, unele dintre ele, le-ati sters, subliniau lipsa de legatura intre ele si scopul teoretic al acestui proiect. Daca voi le considerati spamming, va cam inselati: in total au fost 5 mesaje, inclusiv acesta, iar continutul nu era de rahat, de genul "Un articol interesant, dar nu la fel de bun ca ce se gasete pe www.pagina-mea-de-interfete"

    RăspundețiȘtergere
  8. "Mi se pare amuzant ca va atacati."
    Tonul meu este mult mai linistit decat cel din comentariul tau, dar imi place ca acest comentariu al tau este mult mai civilizat decat celalalt.

    "blogul va contine texte “originale” referitoare la tehnologiile folosite in firma (tehnologii pe care le invatati la curs si laborator). Textele se vor referi la API-uri, tehnologii, etc. Oferiti texte de calitate si veti atrage si trafic. "

    Scrie cuvantul _numai_ undeva? Sau se expliciteaza acel "etc"? Prin "etc" eu inteleg ceva are legatura cu cursul in cel mai vag mod posibil; internetul are legatura cu cursul si deci orice apare pe el si il gasim interesant ca si interfata sau continut. In plus, daca vrei, iti pot arata N articole care respecta strict cerinta.


    "Ce ma refeream este ca PR-ul de 5 nu este PR pentru un blog de firma"
    Complet de acord. Pentru ca, ma repet, noi nu suntem firma; respectam totusi conditia despre continut, alaturi de toate celelalte conditii pentru proiect si de tiparul profesional necesar pentru site.

    "Legat de anonimat, e mai simplu pentru toti sa nu stiti cine sunt."

    Vrei sa spui ca e mai simplu pentru tine, cred. Din punctul meu de vedere parerea ta are valoare mai mare sau mai mica in functie de cine esti, de nivelul tau de inteligenta si cultura care sunt garantate prin numele tau.

    "Mesajele de pe celelalte posturi, pe care, unele dintre ele, le-ati sters,"

    Nu ti-a sters nimeni nici un mesaj (cand postezi un comentariu imi ajunge in inbox si nu am primit vreun mesaj in inbox si sa fi disparut acel comentariu). Mai mult, nu am sters nici un mesaj pana acum, si sper sa nu fie nevoie. Regula de stergere pe blogul nostru este urmatoarea: un comentariu se sterge daca el contine limbaj indecent sau depaseste in alte feluri limitele bunului simt. Nici unul din mesajel pe care le-am primit de la tine nu au incalcat aceasta regula.

    Te rugam sa ni le trimiti din nou, daca iti poti face timp, probabil a fost un bug blogger in draft, ca cele prezentate in seria de articole corespunzatoare.

    "Un articol interesant, dar nu la fel de bun ca ce se gasete pe www.pagina-mea-de-interfete"

    Daca ne trimiti din nou acest comentariu, promitem ca nu o sa iti stergem comentariul sau linkul. Dar daca tot scrii care e pagina ta, spune-ne si cum te cheama, nu are rost sa ne ascundem dupa deget si nici nu suntem genul de oameni care sa foloseasca faptul ca te stim dupa nume in vreun fel dubios. Mi se pare normal, atata vreme cat tu stii cine suntem noi. Asumarea opiniilor nu ar trebui sa fie o problema si nici nu cred ca va fi, in cazul tau.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stii, Dragos, daca intra pe blogul vostru cineva pe care il intereseaza ce ati mai scris despre interfetele web, o sa vada ca aveti o multime de articole interesante. Dar daca nu vrea, o sa vada ce ii convine lui.
    Oricum, nu vad de ce e o problema asa mare ca aveti 2-3 posturi off-topic (din 100+ !), mai ales ca au fost apreciate de cititorii vostri fideli :) Cui nu ii plac, sa nu le citeasca...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dragos: da, ai dreptate cand spui ca directoarele web "nu au ajutat mare lucru" cand vine vorba de PR.

    Ba chiar, as putea spune din punctul de vedere al "concurentei" ca ne-a facut mai mult rau decat bine in ceea ce priveste PR.

    P.S: comentariul meu a venit cam tarziu ... dar, abia acum am reusit sa citesc celelalte pareri (postul il citisem la timpul respectiv, pentru ca imi verificam des "concurenta" :P) :)

    monica

    RăspundețiȘtergere