Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Interfetele web fac programatorii mai putin timizi?

Interfetele web fac programatorii mai putin timizi?

Programatorii sunt faimosi pentru timiditatea lor. E si un banc pe tema asta:

I : Cum recunosti un programator extrovertit fata de unul introvertit?
R: Cel extrovertit se uita la pantofii celuilalt!


Si totusi, absolut toti programatorii si designerii web pe care ii cunosc sunt extrovertiti, sau cel putin deloc timizi :). Iar majoritatea celor de aplicatii locale ( nu mai zic nimic de cei care fac treburi low-level) sunt fara exceptie introvertiti. Imi dau sema ca prea mult timp de interatiune doar cu calculatorul duce la subdezvoltarea unor zone din creier care se ocupa cu socializarea, dar de ce se intampla asta numai cu cei care nu fac aplicatii web?


Sa fie faptul intrinsec ca aceste aplicatii au o componenta sociala mai ridicata? Eu cred ca nu, si totusi, cei mai mari petrecareti cunoscuti de mine, fac aplicatii web! (salut Ionut! :D ). Ar trebui sa fie un studiu pe tema asta, similar cu cel care a aratat ca ochelaristii nu sunt tocilari; desigur, pentru oamenii normali aceste studii nu ar avea decat valoare pentru amuzament.

Voi ce parere aveti? De ce designerii de interfete si programatorii web nu sunt asa timizi ca ceilalti? Sau de fapt sunt?

6 comentarii:

  1. Ca să fie total corectă discuţia trebuie făcută o precizare din capul locului: un designer nu trebuie confundat cu un programator. Că la noi mulţi se dau una ori cealaltă (sau amândouă) când sunt prea puţin din amândouă, e cu totul şi cu totul altceva.
    În locuri unde partea de design şi imagine se face de ceva mai multă vreme, lucruri ca „separarea prezentăii de conţinut”, „design de imagine” şi altele de asemenea chiar sunt lucruri cu greutate.
    Cât despre timiditate şi componenta socială a aplicatiilor web, mi se pare că situaţia e cel puţin ironică. În sensul că toate aplicaţiile astea web-sociale nu fac nimic în a diminua timiditatea din viaţa reală (ba poate chiar dimpotrivă).

    Şi ca o notă de încheiere: nu ar strica un mic proof reading şi eventual un spell check înainte de-a da publish la articole ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. In afara de cei care se ocupa numai cu Photoshop, nu am vazut pe cineva care sa fie doar designer. Cred ca intrinsec pentru a fi un designer bun trebuie sa stii un strop de programare web. Fac diferenta inter cele doua, dar ii bag in aceeasi barca :P

    In legatura cu ultima remarca : will do :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Io văd lucrurile simplu: programez şi high- şi low-level şi-am programat şi web şi-s introvertit când n-am chef să-mi proiectez stările psihice asupra non-programatorilor neinteresanţi, tehnofobi şi limitaţi, ori a programatorilor la fel de plicticoşi şi de limitaţi. Mă extravertesc când am chef şi audienţă. Acum, emit teoria cum că proporţia între dăţile când te simţi intro versus extra creşte cu cât cobori mai adânc şi dezvolţi gânduri şi sentimente mai complicate şi mai dubioase pentu maşină.

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice programator care lucreaza in echipa va trebui (intr-un fel sau altul) sa fie extrovertit.

    Asa cum orice programator care lucreaza ca freelancer (i.e., de cele mai multe ori singur), poate fi oricat de introvertit.

    Indiferent ce programeaza, in ambele cazuri.

    In plus, orice programator care vrea sa evolueze nu va evita comunicarea (cu alti programatori mai experimentati).

    Deci ipotezele tale sunt in parte infirmate :D, draga Dragos.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ret
    Tu esti suficient de inteligent cat sa nu mai reprezinti un caz cat de cat tipic de programator; autoanaliza ta este oricum, foarte realista, dupa mine.

    @ sonia
    In general, din experienta mea, freelancerii sunt mai extrovertiti decat media. Tocmai pt ca trebuie sa gaseasca clienti mai des decat cei care stau la birou si vorbesc cu doi oameni din toata firma.

    Programatorii care sunt angajati in mod clasic sunt de amandoua tipurile - au ocazia sa socializeze daca vor, sau sa stea in hruba ( ie cubicle) oricat vor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere