Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Viata dupa umanitate

Viata dupa umanitate

Fara absolut nici o legatura cu interfetele web despre care scriem de obicei, a aparut un documentar History Channel care trateaza problema evolutiei Pamantului dupa disparitia oamenilor. Pentru mine cel putin, a fost foarte interesanta urmarirea lui; un rezumat, luat de pe blogul lui Radu Boncea prin care am aflat de aparitia documentarului, este urmatorul:
  • 6 ore AH (after humans): electricitatea incepe sa cada odata cu inchiderea automata de siguranta a centralelor electrice pe baza de combustibil fosil, in lipsa monitorizarii umane. Acest este inceputul unei reactii in lant care duce la avarii masive in sistemele de transport al curentului electric, intr-un final ducand la inchiderea automata a centralelor nucleare si pornirea generatoarele diesel pentru racirea materialului fisionabil.
  • 1 zi AH: in lipsa curentului electric pompele de evacuare a apei din tunelurile din New-York nu functioneaza, acestea fiind inundate. Zeci de mii de fabrici de productie a unor gaze periculoase explodeaza, milioane de tone de gaze toxice fiind evacuate in atmosfera.
  • 5 zile AH: animalele de casa, caini, pisici dar, animalele din gradinile zoologice dar si animalele din ferme sunt nevoite sa evadeze pentru a putea supravietuii. Strazile oraselor devin adevarate terenuri de vanatoare. Rasele de caini create de om nu au nici o sansa reala de supravietuire.
  • 10 zile AH: combustibilul fosil folosit de generatoarele diesel de racire a materialului radioactiv se termina. Peste 800 de reactore nucleare explodeaza in lumea intreaga, nori uriasi de gaze radioactive inconjoara planeta. Pe arii mari solul devine radioactiv si viata dispare in aceste regiuni.
  • 1 luna AH: fulgerele declanseaza incendii masive, orasele incep sa arda, incendiile vor dura ani de zile. Casele arse vor genera nitratii necesari plantelor pentru a se dezvolta. Germenii vietii incep sa rasara in fiecare ungher al marilor orase.
  • 6 luni AH: micile vietati salbatice care in mod normal nu sunt vazute in oras isi fac simtita prezenta. Sistemul de canalizare din orase este colmatat. Strazile devin paraie, bulevardele rauri. Fundatiile cladirilor incep sa fie puternic erodate.
  • 1 an AH: caprioare, ursi, lupi invadeaza orasele. Ultimele semnale radio emise de om cu un an in urma si care au strabatut un an lumina se estompeaza si devin fundal al zgomotului alb. La 5 ani lumina de planeta noastra nu se mai pot distinge semnale radio de pe Pamant.
  • 5 ani AH: strazile sunt deja acoperite de vegetatie. Cladirile sunt napadite de iedera. Majoritatea animalelor domestice modificate genetic de om au disparut fiind incapabile sa se adapteze. Animalele salbatice prospera. La sud de Washington animalele de prada precum lei sau tigrii sunt intr-un boom demografic. Sud-vestul Statelor Unite devine un imens desert in lipsa irigatiei.

3 comentarii:

  1. E minunat filmul :D Merge până la câteva milenii după. Pe la 50 de ani încep să cadă blocurile, pe la 200 barajele de pe râuri... turnul francezilor, statuia americanilor... e superbă ideea că natura curăţă imediat mizeria lăsată de oameni, şi modul în care e pusă, că oamenii sunt nimicuri. Frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut mult filmul. Dar totusi sa nu ne bucuram asa tare ca oamenii sunt nimicuri :p(chiar daca nu e prea departe de adevar)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce legatura are asta cu intefetele web?

    RăspundețiȘtergere