Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Imnul rock

Imnul rock

Acum cateva saptamani am fost la Sala Radio, la un concert interesant: era vorba de o interpretare cu instrumente moderne si in stil rock a unor piese calsice, dintre care mai multe apartineau lui Mozart. Unele mi-au placut mult, altele mai putin, dar ideea mi s-a parut foarte buna. Mai multe despre concert gasiti in acest articol.


Avand in vedere ca in aceasta perioada e ziua tarisoarei noastre, am cautat o interpretare asemanatoare a imnului nostru national. Si am descoperit ca nu suna rau deloc, desi nu toate vocile se potrivesc in atmosfera.

Suntem un popor de roackeri, nu alta! Cu ocazia asta mi-am dat seama cat de misto suna chitara electrica si ce rol important are in mai toate melodiile rock.

Bucurati-va de imnul national, in varianta rock, cu interfata web stil youtube:



2 comentarii:

  1. Constient de vorbele de 'bine' pe care mi le vor adresa unii, explicit sau in gand, imi exprim totusi dezaprobarea fata de acest "experiment".
    O definitie, pertinenta zic eu, a imnului national poate fi gasita pe Wikipedia: "A national anthem is a generally patriotic musical composition that evokes and eulogizes the history, traditions and struggles of its people, recognized either by a nation's government as the official national song, or by convention through use by the people.".
    Referindu-ma in special la partea "traditions and struggles of its people" consider ca masa aia mare de 'vedete' care se batzaie stanga-dreapta si dau din cap zbierand din toti plamanii intra in puternic contrast cu adevaratele valori reprezentate de imnul national.
    Reformularile in genul Motzart Rocks le gasesc chiar interesante, insa anumite alterari ale unor simboluri, de orice natura ar fi ele - nationale, religioase, istorice, etc., cred ca ar trebui facute cu ceva mai mult discernamant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine personal n u ma itnereseaza parte de "btzait" - ca si pe tine - ma cam dezgusta ce fac aia acolo. Dar cantecul in sine imi palce cum suna. Mesajul ramane acelasi (nu au schimbat versurile - asta ar fi fost blasfemie adevarata :D ); putem extrage oricand ce ne intereseaza; totdeauna posturi tv populiste ca protvul vor face lucrurile altfel decat ar vrea unii dintre noi. Trebuie sa luam ce ne place si sa refuzam politicos restul :)

    RăspundețiȘtergere