Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Cum cream cel mai simplu o interfata web?

Cum cream cel mai simplu o interfata web?

Ma gandeam ca multi studenti, obligati fiind odata cu proiectul de IE sa vorbeasca despre interfete web, se avanta si descriu tehnologii cu care nu au lucrat suficient. Este neplacut, pentru ca din punct de vedere calitativ, descriereile respective nu sunt pe cat de valoroase ar putea fi.

De aceea, eu o sa scriu despre o tehnologie pe care ai vrea sa o transmiti bunicii tale cand ar dori ea sa isi faca site (atat de simpla este): HTML.

Desigur, bunicii tale i-ai recomanda un editor WYSIWYG, dar voi prezenta in acest post o scurta descriere a standardului HTML.

HyperText Markup Language, un subset al SGML, defineste niste noduri care folosesc pentru a modifica aspectul unui text ce este desenat intr-un brower web. Adica, scriem textul normal ce vrem sa para pe pagina si adaugam taguri care ii modifica formatarea. De exemplu un text aflat intre <i> si </i> devine italic.

Asemanator se procedeaza pentru text ingrosat ( < b > = bold ). Pentru inserarea de imagini se foloseste un tag cu atribute. Atributul necesar este locatia imaginii. De exemplu: < img src="exemplu.gif"/> . Tagurile care au inainte de > caracterul / nu necesita prezenta tagului de inchidere.

Mai multe informatii puteti obtine de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu