Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Ce sa nu faci intr-o interfata web

Ce sa nu faci intr-o interfata web

Orice designer ce incepe creare unei interfete web cauta in primul rand tips pentru crearea unei interfete atat aspectuoase cat si usor de folosit.

Unul din primele elemente recomandate este de a nu incarca interfata, folosind principiul: "Less is more". Este de preferat sa existe o structura ierarhica, iar sectiunile sa fie listate, succint fara o descriere detaliata, apoi fiecare sa fie dezvoltata individual. A pune o serie de articole pe aceeasi pagina avand multiple subiecte este una din cele mai comune greseli intalnite. Crearea de sectiuni, avand fiecare descrierea ei, imbunatateste si sansele ca subsectiunile aferente sa aiba un rank mai bun la motoarele de cautare.

Un al doilea element este de a avea un aspect cat mai placut, pe de-o parte folosind fonturi/culori diferite pentrua evidentia anumite puncte importante fara insa a-l face pe cel ce vede siteul sa plece cu ochii rosii. Se recomanda folosirea CSS pentru asigurarea unei interfete cat mai mentenabila, si a textului normal (nu poze de exemplu), lizibil si de motoare de cautare. In plus imaginile ar fi bine sa fie comprimate, sa nu fie nevoie sa ma plictisesc asteptand incarcarea paginii.

Inca un element ar fi de a realiza un layout user friendly, meniuri usor vizibile si avand sectiunile de baza ale siteului. De asemenea, folosirea de labeluri pentru articole este foarte utila atat pentru un user care cauta ceva anume cat si pentru un motor de cautare.

Un exemplu care m-a distrat despre ce sa nu pui intr-o interfata este urmatorul:

Voi ce buton ati alege la intrebarea din fereastra? :)










Un ghid util poate fi gasit aici.
Reblog this post [with Zemanta]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu