Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Cand interfetele ucid

Cand interfetele ucid

Multi dintre noi nu ne dam seama exact de importanta unei interfete cu design corespunzaor. Astazi, tot mai multi designeri pun accentul pe frumusete si pe animatii care sa atraga privirea si transforma drumul unui user prin site, dintr-o placere, intr-o aventura ce necesita zeci de clickuri.

Credeti ca asta e cel mai rau lucru ce se poate intampla? Think again! Interfete om-masina sunt in toate domeniile si in multe cazuri, viata oamenilor depinde de ele.

Un astfel de caz este si al cataretului John Denver, care a murit din cazua unei alegeri proaste de design a creatorului avionului sau. In general, maneta de oprire a alimentarii cu combustibil a motorului - care se foloseste incaz de incendiu - se pune intr-un loc usor accesibil, precum semnalul de alarma in trenuri; ei bine, la acest avion , era plasat in spatele pilotului, care nu l-a observat - cel putin nu la timp. Si asa a ramas lumea cu un cantaret mai putin. Cititi intreaga poveste aici.

As mai putea da exemple de acest gen, dar ma rezum la a mentiona un alt domeniu in care consecintele designului prost sunt la fel de grave: medicina. Se apre ca americanii au gasit 22 de feluri in care ti se poate administra medicamentatia gresita datorita problemelor de design software si de interfete.

In concluzie, inainte sa implementati designul unei interfete - fie ea pentru o aplicatie locala sau web - ganditi-va de doua ori la usability.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu