Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: e107: simplu si rapid

e107: simplu si rapid

Pentru a putea vorbi de SEO, Google Page Rank, directoare etc. trebuie mai intai sa avem pe ce sa le aplicam.

Cel mai simplu si mai rapid mod de a obtine interfete web pentru siteului vostru este sa utilizati un sitem de management al continutului (CMS) free pe care il puteti descarca de pe internet. Un CMS este o aplicatie web care faciliteaza crearea, editarea si managementul continutului unui site de catre utilizatori care nu au neaparat cunostiinte de programare, scripting sau limbaje de markup. Ceea ce diferentiaza intre ele siteurile realizate cu e107 sunt temele (care pot fi descarcate gratuit de pe net), meniurile si pluginurile.

Noi am utilizat e107 pentru a realiza un site profesionist si usor de navigat. Alt site foarte reusit este acesta interfete-web-club

Pentru inceput trebuie instalat e107. Mai multe detalii aici. Pe scurt: aveti nevoie de un server web cu PHP si MySql, trebuie facut upload la fisierele e107 pe server si setate permisiuni pentru anumite fisiere, apoi se ruleaza scriptul de instalare. Administrarea continutului siteului se face din zona Admin. Categoriile de optiuni sunt: Settings, Users, Content, Tools, Plugins. Dintre cele mai importante optinuni de adiminstrare amintesc: Administrators/Admin password, Users, File Manager, Site Links, Menus, Front Page, Theme Manager, Custom Pages/Menus

Dupa ce setati administratorul si userii initiali puteti seta una din temele deja existente sau sa incarcati una noua cu ajutourl Theme Manager. Tema va da aspectul si functionalitatile initiale ale siteului. Din Front Page puteti seta pagina ce va aparea la incarcarea siteului (puteti alege din paginile create implicit si din cele create de administrator din Custom Pages).

In Custom Pages puteti crea noi pagini de navigare. Editorul permite adaugare de text (inclusiv scripturi), imagini, linkuri, liste etc. Numele paginilor create pot fi folosite in cadrul linkurilor: [link=page.php?3]. Site Links va perimite sa adaugati tab-urile principale de navigare pe site cum ar fi Home, News, Download, Members asociate cu paginile siteului (Custom Pages) sau cu pagini externe (se specifica URL-ul).

Optiunea Menu permite adaugarea meniurilor in anumite zone ale siteului (se pot alege menuri deja existene sau menuri create din Custom Menus)
In File Manager -> Files Directory puteti vizualiza toate fisierele utilizate.

In Meta Tags specificati tag-urile dupa care va fi gasit siteul la o cautare pe un motor de cautare si descrierea asociata siteului. De exemplu pentru siteul nostru interfete 4 web se afiseaza o scurta descriere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu