Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Interfete web cu wiki, forum, blog si chat

Interfete web cu wiki, forum, blog si chat

Astazi am purtat prima discutie din cadrul temei de IE pentru curs. Ne-am strans 9 oameni si am discutat in contradictoriu o ora despre wiki, forum, blog si chat. La sfarsitul sesiunii am cazut destul de repede de acord asupra unei modalitati de a integra cele patru instrumente intr-o singura interfata web.

Despre wiki-uri s-a spus ca sunt utile pentru a urmari evolutia unui proiect, ca sunt utilizate pentru a documenta si oferi informatie open source ce poate fi editata de mai multi editori, sub supravegherea unui moderator.

Despre bloguri s-a zis ca sunt mai bune pentru ca ofera interactivitate forumurilor, viteza chaturilor, expresivitatea unei conferinte video si utilitatea unui wiki

Chat-urile sunt foarte utilizate pentru ca sunt interactive, se pot schimba informatii audio si video, se poate interactiona la un nivel mai personal si confidential si pot facilita obtinerea unui raspuns pe moment

Forum-urile pot fi utilizate pentru a tine o eivdenta a discutiilor pentru utilizatorii care cauta raspunsul la aceleasi intrebari, au avantajul de a aduna multa informatie despre topicuri diverse si de a avea un timp de raspuns destul de bun pentru cei care au nevoie urgenta de un raspuns.

Dupa multe argumente pro si contra acestor patru instrumente am ajuns la urmatoarea modalitate de a le integra intr-o interfata:

- Wiki va fi folosit pentru a tine informatiile esentiale bine organizate.
- Forumul va fi utilizat pentru a pune intrebari referitoare la informatiile gestionate de wiki.
- Un chatbox va fi integrat in forum pentru ca utilizatorii online sa ofere raspunsuri rapide la intrebari.
- Blogul va fi utilizat pentru a relata experiente personale despre subiectele abordate pe wiki si forum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu