Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Interfete Web pentru site-uri de presedintii

Interfete Web pentru site-uri de presedintii

O sa vorbesc un pic despre site-urile institutiilor unde lucreaza cei care sunt oficial conducatorii statelor in zilele noastre.
  • Site-ul casei albe este cam ce as putea numi un site perfect. In primul rand, este foarte bine "aranjat in pagina", fara margini nelalocul lor. Are informatie destula, scrisa totusi cu litere mici, sa te forteze sa o citesti doar daca realmente crezi ca esti interesat. Cel mai important element din pagina este poza predominanta, asezata in josul jumatatii de sus a fiecarei pagini. Sunt peste tot poze foarte bine alese, si probabil ca cei mai multi care viziteaza site-ul nu se uita pe altceva decat pe aceste poze centrale.
  • Site-ul cancelarului german este placut la vedere si cam insuficient la continut. Ilustreaza pana la urma exact spiritul german, acela al omului practic, neatent la "reclame". Se gasesc pe el biografiile cancelarilor contemporani, cateva activitati importante si cam atat. Este relaxant de citit, probabil ca in 2 ore poate fi memorat in totalitate. De remarcat insa ca atentia vizitatorilor site-ului este atrasa catre citirea continutului, nu catre poze. E bine ca iti poti alege limba de vizitare, insa mai nasol e ca optiunea e pusa in text, nu ca steag al tarii.
  • Site-ul presedintiei romaniei imi place si nu prea. In primul rand, numele nu este deloc patriotic (scris in engleza... bine ca macar domeniul e .ro). Apoi, este foarte bine ca ni se ofera optiuni de vizitare a site-ului in engleza si franceza, mai nasol e ca la click pe optiuni ni se spune ca inca se lucreaza la traducere... Ideea intr-un site web ar fi sa furnizezi acces la continut cand acesta e valabil. Tematica de culori iar nu imi place, e mult mai misto facut site-ul PNL de exemplu. Steagul ala miscator mai bine ar fi static si ceva mai flashy. Un lucru care imi place totusi sunt paginile cu biografia presedintelui si cu datele despre tara noastra.
Ca o concluzie, avem 3 site-uri si 3 idei: putere, spirit practic si romantism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu