Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: 10 sfaturi pentru o interfata web mai buna

10 sfaturi pentru o interfata web mai buna

Am remarcat intre siteurile participante la proiectul la care activam si noi, o serie de greseli care pot avea consecinte nefaste asupra dezvoltarii de lunga durata a siteului. Sfaturile de mai jos sunt de baza pentru orice site sau blog. Daca iti doresti trafic mai mare, sa apri mai sus in Google si sa iti fie remarcate eforturile online, ar fi bine sa le respecti:

1. Nu folosi o interfata web standard
Daca siteul/blogul tau nu se individualizeaza prin nimic fata de ceilalti concurenti, vizitatorii nu isi vor aminti de tine prea usor. Daca folosesti o tema standard pentru blog, gandeste-te ca sunt sute de mii de oameni care au blog care arata la fel cu al tau.

2. Nu folosi o descriere si titlu standard
Pentru utilizatorii care sunt adusi de un motor de cautare, e destul de greu sa te gaseasca daca esti unul din cele 10 siteuri de ep prima pagina cu titlul "Interfete Web".

3. Interfata Web neechilibrata sau stridenta
Daca blogul sau siteul tau are un sidebar care se intinde vreo 5 pagini (scroll) in jos si continutul propriu-zis doar una, atunci ai o problema. Zoso a scris despre aceasta problema de mult, dar nu am reusit sa gasesc articolul anume.
De asemenea, ar fi bine sa nu le lacrimeze ochii vizitatorilor dupa 5 secunde de uitat prin continut din cauza culorilor stridente sau incompatibile una cu cealalta.

4. Nu scrie despre ce nu cunosti
Daca scrii despre un subiect care nu iti e cunoscut, fa-o doar ca sa ceri opinia altora, nu te da mare specializt deoarece os a fii recunoascut instand drept Noob de cater experti si acesti a nu se vor mai intaorce pe siteul tau; ba mai mutl , te vei alege si cu comentarii "arzatoare".

5. 3 videoclipuri de pe youtube nu fac un articol

Nu e de ajuns sa dai copy - paste ca sa ai un articol bun. Poate numai daca esti deja recunoscut si iti permiti, ca in cazul lui Zoso. Altfel, trebuie sa si comentezi ceea ce ai vazut, sau sa fii sigur ca vedeoul respectiv este "self-explanatory", cum zice englezul.

6. Citeaza sursa, daca acest lucru ajuta utilizatorii
Nu e obligatoriu, dar e bine si pentru tine (utilizatorii au acces la mai multa intormatie, prin tine) si pentru sursa care va primi mai multi vizitatori de la tine si iti va remarca siteul. Nu e obigatoriu, dar e recomandat si e o situatie win-win.

7. Nu umple pagina principala cu gadgeturi ce se incarca greu
Daca dureaza incarcatul apginii mai mutl de 5 secunde, ai o problema. Proabbil Google va crede acelasi lucru si te va penaliza in cautari.

8. Cere parerea utilizatorilor
Un sondaj simplu cu privire la ce ar fi bine sa scoti din interfata, duce la simplificarea interfetei si asigura utilizatorii ca dorinta lor conteaza pentru tine.

9. Invata din greselile altora
Citeste alte bloguri, analizeaza-le: ce au bun, ce au mai putin bun. Cauta analize facute de altii.

10. Foloseste statisticile
Nu e de ajuns doar sa te inregistrezi epntru Google Analitics sau trafic.ro. Trebuie sa si folosesti statisticile pentru a observa care articole au avut succes, care nu; care linkuri nu sunt suficient de vizibiel si care sunt amplasate prost; cand vin utilizatorii mai des si cand nu; ce caracteristici compune are majoritatea vizitatorilor, pentru a putea sa ajustezi continutul siteului/blogului tau la nevoile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu