Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Bloguri pentru candidate

Bloguri pentru candidate

Pentru ca tot am vorbit ieri de concursuri, voi continua astazi sa vorbesc despre o maaare competitie in plina desfasurare. Ati ghicit...campaniile electorale pentru alegerile de pe 30 noiembrie.

Mi-am intrebat acum ceva timp niste prieteni cam ce cifre se vehiculeaza pentru campaniile parlamentare...mi-au raspuns: 10-20000 de euro de candidat sau chiar 60000 euro...dar m-am lamurit...sumele acestea sunt pentru primarii din provincie pentru ca dupa un google mic am gasit ca acum campaniile valoreaza cam 10 MILIOANE de euro.

Despre cat primesc PR-istii de la PDL am gasit un articol din care o sa citez un paragraf:

"Tarifele pentru serviciile de consultanţă oscilează: între 10 şi 20 de sută din întreg bugetul de campanie al fiecărui candidat PD-L, plus bonusuri în cazul în care obţine mandatul legislativ mult râvnit. Neoficial, sumele aruncate de pedelişti în cursa electorală se învîrt în jurul a 100.000-150.000 de euro de candidat. Legal, ei au dreptul să cheltuiască cam 50.000 de euro, în timp ce la nivel declarativ, candidaţii par dispuşi să nu cheltuiască mai mult de 10.000-15.000 de euro pentru a face o campanie bună în noile condiţii de sistem de vot uninominal."

Dupa ce am socotit ce bani de mers la suc le mai raman candidatilor am revenit la ce ne intereseaza pe noi..interfete web. Am cautat si eu pe google cativa candidati sa vad cat de accesibili sunt pentru poporul surfer pe net. M-am oprit doar la doamnele candidate deoarece sunt mai putine:)

Partea mai time consuming a fost sa filtrez intrarile pe google pentru a scapa de stirile gen cancan, newscafe etc.
Sa incepem:

Doamna Ecaterina Andronescu: pentru ca este intai Doamna si apoi Ambramburica...am gasit frumos pagina de wiki apoi blogul "personal" http://ecaterinaandronescu.wordpress.com/.

Blogul e cam neinteresant: doar cateva proiecte de lege, iar din totalul de 10 postari, 4 apar in aceeasi zi de toamna trista 2007. Probabil ca nu i-a mai platit pe oamenii de PR sa-i actualizeze constant blogul.

Alt link interesant care apare pe prima pagina la google este cel catre initiativa colegilor nostri din poli si anume: http://www.demisieandronescu.blogspot.com/..se pare ca lumea e destul de interesata de aceasta demisie ca stau bine pe google...vrem si noi!!!!(pozitie buna pe google evident)
Ce mi-a placut la blogul doamnei Andronescu a fost ca pe prima pagina la google apar stiri legate de initiative politice, activitatea politica si profesionala, afiliatia la psd si nu despre coaforul pe care il frecventeaza.


Doamna Anca Boagiu: Aici gasim iar prima intrare pe Wikipedia..dar din pacate pagina personala este surclasata de stirile din cancan si newscafe.

Am intrat pe pagina personala si surpriza...apar cateva stiri doar in noiembrie 2008....hmm candideaza cumva la alegerile de pe 30 noiembrie? Acum poate asa se fac campaniile la noi doar cu o luna inainte...dar daca dorea sa para o persoana cautata pe net trebuia sa-si puna echipa de mai de mult sa posteze articole...si evident comentarii....pentru ca si acestea se platesc.

Blogul primeste bonus points pentru ca doamna Boagiu nu isi asuma posturile de pe blog/site: "Anca Boagiu nu va scrie pe acest blog, deşi şi-ar dori foarte mult. Doamna Boagiu nici nu va pretinde că scrie acest blog". Acum baieti munciti mai cu spor;)


Doamna Lavinia Sandru: Prima intrare tot Wikipeida, nimic nou, in schimb nimic altceva. Se pare ca a existat un site www.asklavinia.ro...care suna interesant daca voiam sa-mi ghiceasca viitorul. Probabil ca a disparut odata cu PIN despre care n-am mai auzit nimic.

O descriere a siteului inaccesibil: Lavinia Sandru, deputat al Partidului Initiativa Nationala (PIN) in Parlamentul Romaniei si va raspunde la intrebari despre Romania, rolul, drepturile si indatoririle ei in Uniunea Europeana.

Voi pune lipsa unui blog/site pe seama faptului ca e candidata independenta, care a avut probleme cu aprobarea candidaturii (si mai are si copil mic:) )

2 comentarii:

  1. Ai uitat de "creme de la creme":
    http://www.elenaudrea.ro/blog/
    E un amalgam de proiecte de lege, rafuieli personale si poze din reviste:D

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am uitat...va urma si continuarea...:P.

    RăspundețiȘtergere