Interfete 4 Web - Carcoteala zilnica despre interfete web: Cum sa iti faci blog de politician

Cum sa iti faci blog de politician

Fiindca ma ocup de comparatii, astazi este randul blogurilor sa fie comentate. Inainte de a fi obligat sa imi indrept atentia catre bloguri datorita unei materii din facultate, nevoia de a cauta macar pe internet cuvantul blog era in cazul meu nula.
Plecand de la acest fapt, voi analiza astazi blogurile politicienilor mei favoriti - politica ma intereseaza in destul de mare masura, si a fost primul domeniu la care m-am gandit cand m-am hotarat sa vorbesc despre interfete web de bloguri.
Astfel, se aliniaza la start blogurile lui Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu, Gigi Becali si Ecaterina Andronescu.
  • Adrian Nastase are un blog placut vederii, cu un banner inspirat. Aerul blogului este de sinceritate, cel care scrie textele foloseste tonul pe care il auzim si la televizor din partea politicianului. Este usor de umblat prin blog, desi latimea paginii nu e asa mare ca la noi :P. Se vede ca este un blog aparut de mult timp si imi place. Poate unele articole de pe prima pagina sunt totusi cam lungi, dar e ok.
  • Calin Popescu Tariceanu este mai nou utilizator de blog, avand in vedere ca prima postare este veche de 17 zile. Totusi, blogul este integrat in site-ul premierului si astfel are un aspect frumos, colorat in culorile partidului si placut vederii. Cred ca varianta de blog integrat in pagina personala este foarte buna, voi urma calea asta in viitor, daca va fi cazul.
  • Poate si pentru ca simpatizez persoana, blogul lui Gigi Becali mi se pare cel mai reusit dpdv al aspectului. O tema verde, pagina lata, combinatia de culori extrem de inspirata. Scrisul pe pagina e mare, exista spatii intre paragrafe. Din pacate, mai apar din cand in cand texte de un negru pronuntat, care excita cam mult vederea, fata de griul predominant al textelor. Un alt minus e ca apar multe comentarii din alea gen antena 3 pe site (deh, am atras si la noi pe blog comentatori de gen, dar sunt riscurile aparitiei online!). Desi autorul a specificat clar ca nu va scrie textele de pe blog de mana lui, parca nici prea legate de personalitatea lui nu sunt. Mai putine titluri gen can-can probabil ca ar ajuta.
  • Doamna rector se vede ca nu e pasionata de bloguri, avand in vedere continutul relativ sarac al blogului dumneaei. Cu toate astea, organizarea in pagina e excelenta, tema este aleasa inspirat. Daca ar fi ceva de imbunatatit, as recomanda o constanta in dimensiunea fontului textelor, o poza in banner mai putin electorala si un continut mai bogat in articole.
Cam atat despre bloguri de politicieni. Sa speram, ca de fiecare data inainte de alegeri, ca vor urma 4 ani mai buni si politicienii autohtoni se vor tine de promisiuni.

3 comentarii:

  1. Multumim de aprecieri! :) si te mai asteptam sa comentezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi sa mergi la vot duminica viitoare:P Si poate faci o comparatie intre votul pe hartie si votul electronic:)

    RăspundețiȘtergere
  3. merg sigur la vot. votul electronic e din ala ca la americani, de iti scaneaza foaia cu optiunile votate?

    RăspundețiȘtergere